AFFALDSSTOFFER I KROPPEN – ER DET ET PROBLEM?

affaldsstoffer

Hver dag udsættes vi alle sammen for affaldsstoffer.

Alle steder er vi eksponeret for kemi, der skaber både små og store udfordringer for vores organisme.

Det er intet problem, for kroppen kan rense sig selv” vil nogen mene.

Og det et er rigtigt.

Kroppen er fuldstændig fantastisk, og den udskiller affaldsstoffer konstant – ellers ville vi dø ret hurtigt.

Men jeg oplever også, at de fleste kroppe ikke formår at rense sig selv i et omfang, hvor de kan holde trit med det moderne menneskes livsstil.

Derfor giver det mening både at reducere, hvor meget gift vi tager ind og en gang imellem at støtte kroppen lidt i at rense sig selv.

Det kan lade sig gøre helt uden at vi behøvet blive paranoide og fanatiske.

Hvor kommer affaldsstofferne fra?

Verden i dag er fuld af muligheder, som vores bedsteforældre ikke havde. Vi har medicin, der redder liv, masser af mad (faktisk mere end nok til alle) og hvad der synes at være uendelige teknologiske muligheder for at gøre livet nemmere og sjovere.

Samtidig bliver vi i vores moderne verden udsat for rigtig meget giftig kemi.

Der er giftige stoffer i et nymalet hus, i et sæt nyt tøj eller i en cola. Der er dårlige fedtstoffer i vores pomfritter, farvestoffer i slikket, parabener i vores shampoo eller body-lotion, ftalater i plastikposer, rester af medicin og en række forskellige tilsætningsstoffer i en stor del af de langtidsholdbare “madvarer”, vi finder på hylderne i supermarkedet.

Det er stoffer som kviksølv, bly, arsenik og PBC. Stoffer som kroppen ikke kender, ikke har været udsat for og ikke selv i tilstrækkelig grad selv kan komme af med.

Derudover opstår der også affaldsstoffer i kroppen, når næringsstoffer bliver omsat til energi. Disse affaldsstoffer er et naturligt produkt af cellernes arbejde. Disse stoffer er ikke altid lige så aggressive i kroppen, som de giftige affaldstoffer, men de skal stadig samles ind og smides ud, så de ikke hober sig op og begynder at “fylde” i kroppen.

Hvad betyder et par affaldsstoffer?

Affaldsstofferne, er uønskede gæster i vores kroppe fordi de sætter sig på vores cellers receptorer og spærrer pladsen for de gode og dejlige næringsstoffer.

For mange affaldsstoffer i kroppen hæmmer kroppen.

Med andre ord: jo flere affaldstoffer i kroppen – jo dårligere virker kroppens systemer og jo dårligere bliver vi til at optage den næring, der skal holde os unge og fulde af energi.

Samtidig med at fedme er et stigende problem i den vestlige verden, peger mange eksperter på “dårlig næring” som et andet og ligeså alvorligt problem.

Vi spiser for meget mad af for ringe kvalitet, og resultat er at for mange mennesker går rund med lidt for meget polstring omkring maven, samtidig med at deres indre hungrer efter ordentlig næring til sine celler, så de kan gøre deres job.

Hvis det får lov at fortsætte sådan, bliver vi med tiden kun mere trætte og syge.

Kroppen har derfor rigtig godt af, at vi, ind imellem og meget gerne flere gange om året, hjælper den med at rydde op og gør rent. Det kan vi for eksempel gøre på en udrensning, hvor vi tager en pause både fysisk og psykisk og hjælper kroppen med at reparere sig selv.

Men kroppen renser sig selv?

Kroppen renser sig selv” vil nogen nok påpege.

Og ja – det er helt rigtigt.

Vores blod bliver renset af tarmen, leveren og nyrerne, og hele kroppens gør sit arbejde med at rense ud og sortere fra rigtig godt hver evig eneste dag. De stoffer, vi ikke har brug for, ender som urin, afføring og udåndingsluft.

Men kroppens evne til at rense og udskille affaldsstoffer formår simpelt hen ikke at holde trit med den livsstil, de fleste mennesker fører i dag. Der kommer bogstaveligt talt mere skidt ind end ud både fysisk og psykisk.

Udfordringen er ikke kun at vi får mange affaldstoffer ind, men også at vi ikke får sørget for at de systemer, der kan rense kroppen fungerer.

Vi skal have nok væske for at få transporteret affaldsstofferne væk fra cellerne. Vi skal have gode fedtstoffer for at styrke hjernens evne til at afsende og modtage signalstoffer. Vi skal sove om natten, så vores hormonsystem og vores organer, blandt andet leveren og nyrerne, får ro til at arbejde og nulstille så de er i topform. Vi skal bevæge os, så vi får en god gennemstrømning i lymfesystemet, som er kroppens indre rensningsanlæg. Vi skal huske at trække vejret og ikke mindst slippe luften ud gennem munden en gang i mellem, så vi kan komme af med affaldsstoffer dér.

Rigtig mange mennesker trækker ikke vejret nok, drikker ikke nok vand, bevæger sig ikke nok, sover ikke nok og kommer ikke ordentligt på toilettet.

De fleste mennesker i dag har lukket for eller i hvert fald nedjusteret deres krops evne til at rense og give slip.

Når vi haster rundt og knokler, men ignorerer kroppen for at bevare kontrollen over vores liv og vores følelser, så forsømmes kroppen og så virker kroppens egne udrensningsmekanismer simpelt hen dårligere.

Din krops evne til at rense sig selv er dårlig hvis du oplever..

  1. træthed og mangel på overskud
  2. fordøjelsesproblemer og eller hudproblemer og allergi
  3. vægtproblemer – fx hvis du har svært ved at tabe dig
  4. hovedpine og ledsmerter
  5. manglende fokus og handlekraft

Hvad du kan gøre

REDUCÈR GIFTEN

– Brug tid på at samle viden om de produkter du bruger, hvad end det er noget, du kommer i munden eller smører under armene. Læs ingredienslisten og undgå de produkter, hvor du ikke aner, hvad halvdelen af indholdet er.

– Gå efter mærker som svanemærket, astma og allergimærket, øko-mærket osv.

– Vask altid nyt tøj og skyl altid frugt og grønt godt, før du spiser det.

STYRK KROPPENS EVNE TIL AT RENSE SIG SELV

– Træk vejret.

– Drik vand og drik tempereret vand med citron om morgenen, for at styrke din lever og dine nyrer.

– Sørg for at få 8 timers søvn hver nat.

– Giv din fordøjelse en pause ind imellem ved at spise plantekost i en periode eller ved at erstatte et måltid med grøntsagsjuice eller ren-frugt-og-grønt-smoothie.

– Spis Chlorella – det absolut vigtigste kosttilskud, du kan komme i nærheden af.

– Læg mærke til din hud, din fordøjelse og dit energiniveau.  Hvis en eller flere af de 3 halter, så kunne du overveje at prøve kropsterapeutisk træning og behandling eller om en udrensning, som Fysisk Forandring, måske kunne være noget for dig.

GIV SLIP

Din evne til at slippe kontrollen følelsesmæssigt og mentalt spiller en stor rolle for kvaliteten af din krops udrensningsmekanismer. Det er mindst lige så vigtigt som at spise sundt at du sørger for at der er sundhed og balance i dine relationer og måden du lever på.
Vi kan ikke styre alt og der vil helt uundgåeligt komme giftstoffer i kroppen hver eneste dag.

Hvis du bliver fanatisk og hæmmer din egen livsudfoldelse for at undgå affaldsstoffer på bekostning af din nydelse, gør du det sværere for din krop at give slip.

Find balancen i at gøre dit bedste for at reducere affaldsstoffer bevidst og hjælpe kroppen med at få et forspring ind imellem, uden at det gør din hverdag sur og besværlig.

Jeg håber, at jeg med denne artikel har givet dig indblik i, hvad affaldstoffer er, og hvordan du i dit liv, uden at blive fanatisk, kan være bevidst om at hjælpe kroppens med at udskille de her stoffer, så din organisme kan fungere optimalt.

Kærlig Hilsen

Doro knudsen

doroknudsen

Vil du også læse?

1 Comment

  • Reply FORÅR - GENNEMBRUD OG UDFOLDELSE | 12. april 2019 at 11:57

    […] lagres og omdannes, en del af stofskiftet foregår i leveren og det er også leveren der nedbryder affaldsstoffer fra fx dårlig kost, medicin og skadelig kemi. I kroppens energisystem bliver leveren sammenlignet […]

  • Leave a Reply