JEG VIL GERNE HJÆLPE DIG MED AT MÆRKE DIN KROP

doroknudsenJeg hedder Doro Knudsen og jeg har oplevet på min egen krop, hvor ubehageligt det er, når man ikke kan mærke sig selv og ikke kan mærke, hvad man har brug for og hvordan man egentlig har det.

Min verden blev vendt på hovedet da jeg som ret ung 21-årig mistede min mor.

Hun døde af kræft efter kun 4 måneders sygdom, og det voldsomme sygdomsforløb og hendes død rystede jorden under mig og himlen over mig.

Min mors død sendte mig på en rejse, der til at starte med handlede mest om min sorgproces, men sidenhen førte mig til dyb eksistentiel undersøgelse og personlig vækst. 

Til at begynde med havde jeg det helt elendigt.

Jeg var konstant forkølet, havde hovedpine, uren hud, tog på i vægt, havde mange spændinger i hele kroppen, angst, tankemylder, forstoppelse, jeg var ensom og energiforladt, havde svært ved at gennemføre noget og svært ved at mærke hvor mine grænser gik, jeg var bange for at være sammen med andre og bange for at være alene og synes ikke rigtig jeg var noget værd.

“Dybest set kom min rejse til at handle om at finde ud af hvem jeg selv var, hvad jeg kom fra, hvad der var sandt for mig og hvad jeg drømte om for et liv.”

Jeg prøvede mange forskellige ting af på rejsen, men der var én ting, der virkelig rykkede for mig og det var Body-sds.

Gennem behandlinger hos en Body-sds terapeut, Body-sds træning og senere på Body-sds uddannelse erfarede jeg, at det var når min krop gav slip at jeg gav slip og kom videre, og jeg  lærte at tage ansvar for mig selv og min egen rejse. Jeg opdagede at mine fysiske symptomer havde deres forklaringer i det liv jeg havde levet indtil da og begyndte at forstå at de fleste “skavanker” var udtryk for at min krop havde gjort sit bedste for at passe rigtig godt på mig altid. Jeg begyndte at kunne mærke mig selv igen og jeg begyndte at give mig selv de ting jeg kunne mærke jeg havde brug for.

Og jeg begyndte at få det bedre.

I dag kan jeg trække vejret frit, jeg har det godt med mig selv og min krop, jeg har god ro og jordforbindelse, jeg ved hvad jeg vil og ikke vil, og hvornår jeg skal stoppe og holde pause, fordi jeg er træt. Jeg har lært hvordan jeg undgår at være for hård ved mig selv og løbe tør for energi og jeg bruger sjældent energi på at gemme “forkerte” følelser væk, fordi min krop har lært mig at det er bedre at få dem ud. Min krop gør ikke ondt, og alle de fysiske skader og skavanker jeg har haft, mærker jeg ikke længere noget til.

“Kropsterapi er en ufattelig effektiv og meningsfuld måde at komme rigtig i kontakt med sig selv, og jeg fandt ud af, at det dybest set altid er den kontakt jeg savner og mangler, når livet eller kroppen gør ondt.”

Det giver rigtig meget mening for mig at stå op og arbejde som  kropsterapeut hver dag dag.  Det er fantastisk at møde alle mulige dejlige og forskellige mennesker og få lov til at hjælpe dem med at skabe kontakt, så de kan opnå den samme glæde og ro deres kroppe og i deres liv.

Jeg går til opgaven fuld af taknemmelighed og med kærlig nysgerrighed og jordbundethed.


Fakta om Doro Knudsen

Doro Knudsen er født i 1987 og opvokset på Frederiksberg med sin yngre søster. Doro’s far er civilingeniør og hendes mor var oprindeligt uddannet i kommunikation fra RUC, men arbejde blandt andet som lærer, kost- og ernæringsterapeut, hjemmesidedesigner og sexolog.

Som barn gik Doro på Rudolf Steinerskole, løb på kunstskøjter og som ung ville hun være forfatter. Doro gik på universitetet og skrev bachelor i sociologi om pædagogik og kreativitet. Doro har rejst i Palæstina og Israel, dyrket yoga i Indien og Nepal og hun har haft studiejobs både i undervisningsministeriet, kanalrundfarten og i flere af de københavnske helsekostbutikker.

I 2011 påbegyndte Doro Body-sds’s grunduddannelse og hun blev blev færdiguddannet hos Body-sds i 2014.

Fra 2012 til 2017 havde Doro behandlerfællesskabet Mærk Kroppen på Nørrebro i København.

Doro blev gravid med sin første søn i 2015 og storbylivet blev skiftet ud med landsbyidyl. I dag bor hun i et bondehus for enden af en midtfynsk grusvej sammen med sin mand Carl og deres tre drenge Jonatan, Bjarke og Magne.

Doro tilbyder Kropsterapeutisk behandling fra behandlerrummet i Freltofte og udendørs træning året rundt i haven midt på Fyn.