FRA BRIKSEN: MATHIAS SLAP FOR SMERTER

smerter

Smerter er ikke længere et vilkår i et fysisk krævende arbejde

Jeg har fået en mail fra Mathias, som har skrevet sin historie ned til mig for at vise andre hvordan han er sluppet af med smerter i ryggen af at komme til behandlinger hos mig.

“Jeg er hård ved min krop i det daglige. Jeg arbejder ofte stående, med mange løft og skæve bevægelser – i et højt tempo. I mange år tænkte jeg at smerte var et vilkår, som jeg måtte leve med, men det gav bagslag. En skæv bevægelse låste min nakke og satte skulderregionen under pres. Efter et par uger med hovedet på skrå og ude af stand til at løfte en liter mælk uden smerter, gik jeg til lægen, som sendte mig på 3 måneders genoptræning hos en fysioterapeut.

Fysioterapien fokuserede på min ryg, mine arbejdsstillinger og få, enkle øvelser. Det hjalp på smerterne i nakken, men gjorde mig ikke smertefri. Jeg fik fornemmelsen af at smerterne flyttede sig rundt i skulder- og nakkeregionen, og til sidst satte de sig fast midt på min rygsøjle, hvor jeg hævede op. Frem for et svaj i lænden, havde jeg en krumning af smertekompensation.

Det var på det tidspunkt at jeg opsøgte Doro og Body SDS og allerede efter den 1.behandling under Doros kloge hænder, forsvandt smerterne fra min rygsøjle. Doro havde fået hele min krop til at arbejde, og straks efter sov jeg 10 timer i rap.

Jeg besluttede at fortsætte med behandlingerne, og har indtil videre gået fast hos Doro en gang i måneden i et halvt års tid. Kort fortalt har jeg lært at mærke min krop og trække vejret – helt ned i maven.

Mens fysioterapien viste mig de gode arbejdsstillinger og den 1. behandling hos Doro hjalp mig af med mine akutte smerter, oplever jeg at de gentagne behandlinger flytter mig mentalt.

Efter hver behandling bliver jeg mere og mere bevidst om min krop, og dermed bedre til at huske at trække vejret og lytte til min krop.

Sammen med Doro øver jeg mig på at stoppe med at bruge min krop som et værktøj, og i stedet være i og med min krop, når jeg arbejder. Det har betydet at jeg generelt er blevet bedre til at sænke tempoet i mit arbejde, og at smerter, for mig, ikke længere er et vilkår for at have et fysisk krævende arbejde.”

Har du også oplevelser fra behandlinger eller træning hos mig, som du synes andre skal have glæde af?

Send dem til mig på dorosmail@gmail.com.

Vil du også læse?

No Comments

Leave a Reply