Det er fødselsdagssæson herhjemme.
I september blev Jonatan 3 år og her i Oktober bliver Bjarke 1 år. Så vi får bagt nogle kager.
Vi elsker det!
Jonatan er jo stor nok til at blive hørt lidt i valget af kage, og da jeg spurgte ham sagde han, at han ønskede sig en “sjokoladekage” ligesom æslet i øvrigt får til sin fødselsdag i en Peter Plys bog, der er i høj kurs herhjemme.
Det var jeg med på, men jeg ville gerne finde en opskrift uden sukker, så jeg med ro i maven kunne lade ham spise så meget han havde lyst til uden, at han blev alt for høj og overgearet, når han skulle fejres.
Det blev til en helt fantastisk kage, som ud over at være sukkerfri også blev mel (-og gluten) og mælkefri. Ikke fordi alt det vi får er det, men bare fordi det lige var sådan den blev og det er jo praktisk at ALLE kan spise med, uden at få ondt i maven.
Jonatans sjokoladekage
Kagen er fin til ca. 10 personer
20 dadler, som blendes i en lille smule vand
2 modne bananer
5 store æg
8 spsk kokosolie
100 g mørk kakaopulver
2 tsk bagepulver
130 g hakkede hasselnødder og mandler (er kagen til børn maler jeg nødderne til grov mel)
Bland ingredienserne i kagen i den rækkefølge, de er listet her og bag den ved 175 grader i ca 1 halv time.
Jonatan hjælper meget gerne til når vi bager herhjemme – især med tilsmagningen. Det er en fest !
Kys til jer i oktobermørket
Kærligst
No Comments