DET ENESTE DER ER SIKKERT ER, AT ALT FORANDRER SIG

forandring

For et par dage siden sprang syrenerne ud og mindede mig om at være tilstede.

Jeg stod op søndag og så, at busken lige foran køkkenvinduet havde åbnet sine små lyselilla blomster mod morgensolen. Jeg stod lidt og nød de smukke blomster og blev glad indeni. Og rolig.

Jeg elsker syrener.

Ikke kun fordi de dufter fuldstændig vidunderligt, men også fordi de minder mig om min mor og mest af alt fordi de for mig er en skøn påmindelse om at vi skal være tilstede i det der sker og nyde og gribe livet mens vi har det, for lige om lidt har det skiftet form og bliver aldrig det samme.

Alle ved at syrener kun blomstrer ganske kort.

Knap har de foldet herlighederne ud, så er det hele slut.

Jeg har misset rigtig mange syrenblomstringer i mit liv.

Bare registreret den lilla farve, på vej fra A til B og så ikke tænkt videre over det før det hele var visnet væk. Eller været for opslugt af livets genvordigheder og mine egne negative tanker og følelser at jeg slet ikke opdagede at forårets højdepunkt var nået.

 

De sidste par år har det været anderledes.

Jeg har fået det hele med.
Jeg skriver til dig om syrener i dag for at minde dig om at alting vokser og forandrer sig.

Det enkle uomtvistelige faktum at liv er bevægelse.

Frø bliver til spire, som bliver til plante som vokser og sætter knop, som åbner sig og bliver til blomst, som falmer, visner og dør, men efterlader nye frø, der kan gentage hele cyklussen i al evighed.

Intet står stille.

Hverken i dit indre eller i den ydre verden.

Såvel de ting i livet vi ønsker skal vare evigt, som de ting vi ikke kan få afsluttet hurtigt nok, forandrer sig og dør for at genopstå i nye former.

Vi kan hverken forcere eller stoppe denne bevægelse.

Vi kan kun følge med og give os hen til livets flod.

Jeg prøver at huske dette så ofte som muligt, men er glad for syrenernes (og i det hele taget årstidernes) kærlige alarmklokke.

– det hjælper mig til at være i det der er svært eller gør ondt – fordi jeg ved det ikke vil være svært for altid.
– det hjælper mig med at smide praktiske “jeg-skal-også-have-styr-på-det-og-det” handlinger langt væk og tage dage ud af kalenderen for at nyde og mærke mit liv som det er lige nu.
– det hjælper mig til at standse op og se på de mennesker jeg har i mit liv og værdsætte hvert sekund vi har sammen
– det hjælper mig med at huske hvad der egentlig betyder noget.

 

Det er ikke sikkert syrener gør det samme for dig, men der er helt sikkert andre små øjeblikke i dit liv, der fremkalder præcis denne bevidsthed.

Find dem og værn om dem og brug dem til at holde dig i bevægelse, ligesom resten af verden, når det føles som om små eller store ting får dit liv  eller dine følelser til at gå i stå.

 

Kærlig Hilsen

Doro knudsen Doro knudsen

Vil du også læse?

No Comments

Leave a Reply